Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Det såkaldt europæiske projekt

Hvis Bruxelles etc. tror, at deres nedladenhed, deres presseopbakkede pres for, at det skal være »nu«, så tolker de den stigende anti-EU-folkestemning ganske forkert og den lille respekt, man måtte have haft for Kommissionens formand og EU, vil pist forsvinde.

Én ting er, at Storbritannien nu er i færd med at udmelde sig af det såkaldte europæiske projekt. Det hed tidligere EF, så EØS, så EU og nu åbenbart Det Europæiske Projekt. Eller som Juncker & Co. egentlig siger, Europas Forenede Stater.

En anden ting er den arrogance, den nedladenhed, den hovskisnovski-attitude, som de folkevalgte herrer og damer i Kommissionen og Parlamentet udviser over for den britiske beslutning. UK er jo fortsat medlem indtil de indgiver deres formelle udmeldelsesbrev og dermed aktiverer artikel-50-processen. Man må da for Søren selv bestemme, hvornår man kommer portoen på brevet. Disse folks arrogance og nedladenhed er totalt upassende. Vi, ja, undskyld de, burde i stedet kigge sig selv en ekstra gang i spejlet og tænke over, hvad de egentlig har gang i. Og ikke mindst lade tankerne gå tilbage til hvem det var, der sammen med USA reddede vort skind i både Første Verdenskrig og Anden Verdenskrig fra en diktatorisk enstats europæisk nation.

Hvis Bruxelles etc. tror, at deres nedladenhed, deres presseopbakkede pres for, at det skal være »nu«, så tolker de den stigende anti-EU-folkestemning ganske forkert og den lille respekt, man måtte have haft for Kommissionens formand og EU, vil pist forsvinde. Hvorfor kan/vil de ikke forstå, at en del af borgerne i EU synes, at det er nok med det indre marked og yderligere integration imod de forenede europæiske stater ikke har gang på jord blandt 30-40 pct. af den europæiske befolkning?

Ærede hr. Juncker & Co. I burde skamme jer, hvis I ikke vil forstå grunden til, at Storbritannien melder sig ud, og hvorfor I ikke vil erkende, at EU snarest bør drejes imod en frivillig koalition af selvstændige nationalstater med et fungerende indre marked og dermed slut.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.