Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Den udeblevne skattekommission

I Farum var der i sin tid en borgmester, der var lidt for egenrådig i kommunale anliggender. For at udrede borgmesterens gøren nedsatte Folketinget Farumkommissionen. Den arbejdede i ti år, kostede 53,4 mio. kr. og producerede en rapport på 12.546 sider med – ja, hør bare – følgende hovedkonklusioner: Klarere regler for, hvornår en borgmester kan suspenderes, og faste regler for, hvornår dagsorden mv. skal sendes til mødedeltagere.

Som regningsbetalende skatteyder tager man sig til hovedet. Nu er samfundet blevet snydt for ca. 80 mia. kr. i manglende inddrivelse af skattegæld, samt 12,3 mia. kr., som Skat har udbetalt til udenlandske svindlere. Skats misregimente, der således har kostet samfundet et astronomisk beløb på op mod 100 mia. kr., har været orkestreret af ni skatteministre, der nu på kryds og tværs højlydt skændes om, hvem der skal have »aben«. Forvirringen er total, ingen ved tilsyneladende, hvad der er op og ned i sagen.

Her ville en undersøgelseskommission være relevant, både for at udrede trådene, stille de skyldige til ansvar, og ikke mindst for at undgå fremtidige tilsvarende ulyksaligheder. Men der kommer ingen kommission. Som skatteyder tager man sig endnu en gang til hovedet. Ingen sager synes for små til en undersøgelseskommission, men nogle sager – de største, de vigtigste og de væsentligste – er åbenbart alt for store.

Folketingets prioriteringer forekommer mildest talt uransagelige og får givetvis fjernet de sidste skat-med-glæde betalere her i landet.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.