Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Den kreative klasse svigter igen

Vi burde være stolte af den ligestilling, vi har opnået, og holde fast på vores grundlæggende værdier, ikke mindst for at støtte de mange kvinder med anden etnisk baggrund, der kæmper for samme rettigheder som deres brødre.

Det har været enormt trist at se, hvordan den kreative klasse endnu en gang rækker hånden frem til de mest reaktionære islamistiske kræfter i det her land, ved at synes, det er helt fint med kønsopdelt svømmeundervisning og nedrullede gardiner, som det sker i bl.a. Tingbjerg og på Nørrebro.

Politikere og meningsdannere i den kreative klasse mener, at det er et fantastisk godt tiltag, da det jo betyder, at flere piger med anden etnisk baggrund så vil deltage i svømmeundervisning.

Dette argument er døssygt, og viser endnu en gang, at disse selvgode debattører ikke aner, hvilken social kontrol og usympatisk kvindesyn, der findes i visse indvandrermiljøer. Når man tillader kønsopdelt undervisning, stiller man de mange piger med anden etnisk baggrund, som deltager i svømning på hold, hvor der både er drenge og piger, i et meget svært dilemma. Mange af dem vil klart blive presset til at vælge de kønsopdelte hold, nu når de er oprettet. Men det er den kreative klasse ligeglad med. De bor ikke i Tingbjerg, og de fleste af dem har sikkert aldrig været der.

Dernæst er deres relativering af problemet med socialkontrol og kvindeundertrykkelse ulidelig at høre på. Skulle man følge deres argumentation om, at flere piger og kvinder vil deltage i fritidsaktiviteter, hvis sports og svømmehaller bliver totalt lukket af for folk af det modsatte køn, ja, så kunne man jo ligeså godt indføre den praksis alle steder.

Vi kunne lave et arbejdsmarked med kønsopdelte arbejdspladser med argumentet om, at de kvinder med anden etnisk baggrund, der ikke må arbejde samme sted som mænd, så kunne komme ud på jobmarkedet, eller hvad med kønsopdelte offentlige transportmidler, så flere af de kvinder, der ikke må forlade hjemmet, kom lidt mere ud?

Nej, selvfølgelig skal vi ikke det. Vi burde være stolte af den ligestilling, vi har opnået, og holde fast på vores grundlæggende værdier, ikke mindst for at støtte de mange kvinder med anden etnisk baggrund, der kæmper for samme rettigheder som deres brødre.

I den kamp har den kreative klasse og den yderste venstrefløj desværre valgt side til fordel for imamerne – og imod kvinderne.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.