Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

De lovlydige skal ikke straffes

Lad de 17,1 mia. kr., som danskerne har betalt for meget i skat for 2016, forblive i statskassen, foreslår Mogens Nørgaard Olesen med egne ord »kættersk« 2. påskedag her i Berlingske. Men det forslag er helt ved siden af skiven. I stedet skal staten rette blikket mod den stadigt større gruppe af borgere og virksomheder, der allerede skylder i skat.

Samme dag før påske, som Skat udbetalte overskydende skat, blev Folketingets skatteudvalg orienteret om, at borgeres og virksomheders gæld til det offentlige beløber sig til rekordhøje 98 mia. kr. De betaler ganske enkelt ikke den skat, de skylder.

Desværre har flere års besparelser af Skat gjort det svært at få inddrevet skyldnernes gæld. Derfor har vi fra revisorernes side bakket op om flere investeringer i vores skattevæsen. Som det er nu, bliver de ubetalte regninger sendt lige i favnen på de mange, som betaler den skat, de skal, og som faktisk bruger kræfter på at overholde reglerne.

For virksomhederne er situationen særlig kritisk, for her får de lovlydige en dobbeltregning: De må betale mere i skat samtidig med, at de bliver udsat for konkurrenceforvridende adfærd fra de selvsamme virksomheder, der ikke betaler deres skat.

Mogens Nørgaard Olesens forslag vil blot resultere i endnu flere og større regninger til dem, der i forvejen betaler den skat, de skal.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.