Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Bevar DR SymfoniOrkestret

Arkivfoto: Scanpix
Arkivfoto: Scanpix

Der har været megen tale om at flytte DR SymfoniOrkestret ud af DR og slutte det sammen med Det Kongelige Teater. Nu skal man være forsigtig med at ændre på noget, der fungerer godt. DR SymfoniOrkestret har altid været et virkelig godt professionelt orkester, men har under Fabio Luisis ledelse opnået international status.

Dette vil blive ødelagt, hvis orkestret skal slås sammen med Det Kongelige Kapel, som også har opnået en lignende status. Og Det Kongelige Kapel er, foruden at være verdens ældste orkester, det eneste orkester, som i Danmark har specialiseret sig i opera- og balletmusik. Sparekommiteen blandt politikere og kulturtoppen vil klappe i deres store hænder og skynde sig at fyre halvdelen af musikerne i begge orkestre for at lægge dem sammen med det resultat, at ingen af de to orkestre kan fungere som før.

Jeg synes, at vi får alt for lidt for vores licens. Det er tydeligt, at DRs ledelse – og næsten alle politikere – mener, at klassisk musik ikke er værd at ofre penge på, men hvis vi stadig vil have et godt ry i udlandet, hvad angår kultur, læs kulturturisme, er det en katastrofe at spare på orkestrene, som er uundværlige for operaen og balletten, samt for provins-danskernes mulighed for at høre musik / se ballet / opera.

Som Matteo Renzi sagde, da han var premierminister i Italien: »Vi kan spare på alt andet end kulturen, som er forudsætningen for at vi kan eksistere som en nation.« Så lad os beholde det, der er godt i Danmark og spare på det, som ikke er det.

Kirsten Tholstrup, Ericaparken 26, 2820 Gentofte

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.