Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Beskat først boliger ved salg

Claus Kaare Pedersen skriver i mandagens kommentar, at nuværende ejendomsværdiskat rettelig er en ekstra personskat – og jeg giver ham helt ret.

Jeg er på det rene med, at det provenu, skatten løbende giver, ikke kan undværes i nationalhusholdningen, men konceptet bør laves om, så skatten relaterer sig til den fortjeneste, man opnår ved salg af ejendommen.

Den årlige ejendomsværdiskat skal altså betragtes som a konto-betaling af den skat, man skal pålignes ved salg af ejendommen, og den må gerne holdes i den lave ende, men ved salg af ejendommen bør den reelle fortjeneste/arbejdsfrie indkomst beskattes forholdsvis hårdt, bl.a. for at give mulighed for at sætte skatten på arbejdsindkomst ned.

Formlen skulle være at udregne forskellen mellem salgsprisen og følgende pristalsregulerede beløb: Købspris, dokumenterede bygningsforbedringer (ikke almindelig vedligeholdelse) og summen af de betalte a konto rater.

Med de IT systemer, der er til rådighed i dag, bør det ikke volde problemer at holde styr på det, og jeg ser ingen hindringer for, at det kan gælde såvel private boliger som udlejningsejendomme.

Det er den eneste retfærdige løsning og argumenter om, at det bliver for bureaukratisk, tæller ikke.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.