Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Bæredygtighed er ikke kun for de få

Foto: Andrew Kazmierski
Foto: Andrew Kazmierski

78 pct. af de danskere, der kender FNs Verdensmål, mener, at Danmark bør gå forrest for at sikre, at klodens lande tilsammen når målene. Det viser en ny undersøgelse fra Epinion. Endnu flere, 84 pct., svarer, at Danmark skal gøre en ekstra indsats for at nå verdensmålene, der er blevet kaldt historiens hidtil mest ambitiøse plan. Det handler bl.a. om at afskaffe fattigdom, bekæmpe ulighed og bremse klimaforandringerne inden 2030.

Det er op til de enkelte lande, hvordan de løser deres del af aftalen. Derfor er viden hos den enkelte borger altafgørende. Kun når vi ved, hvad vores ledere har lovet, kan vi holde dem op på det.

Lidt under halvdelen af danskerne har enten hørt om Verdensmålene eller set deres farverige ikoner. Erfaringer fra de sidste årtier viser, at vi faktisk kan ændre verden – men kun hvis vi tager kloge politiske beslutninger.

I dag, mandag, mødes politikere, kommuner, erhvervsliv og ngo’er til et rundbordsarrangement hos Dansk Erhverv. De er samlet for at give input til regeringens handlingsplan for, hvordan Danmark skal leve op til FNs Verdensmål.

Den brede deltagerliste er bare ét eksempel på, hvordan Verdensmålene er ved at vise sig som en gamechanger for kloden og det samfund, vi kender.

I fremtiden er bæredygtighed ikke længere noget nogle få vælger til, men et fundament for al god forretning og samfundsudvikling.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.