Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Arkens tilskud bør ikke reduceres

Kunstmuseet Arken i Ishøj.
Kunstmuseet Arken i Ishøj.

Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsen har i flere år kæmpet for, at Arkens statstilskud bliver reduceret med 25 pct. Kulturministeren har nedsat to visionsgrupper, der skal komme med forslag til en »mere moderne og retfærdig støtteordning« og i forlængelse heraf udtaler Ahrendtsen i Berlingske 19/9: »Hvor meget Arken skal beskæres er endnu uvist, men noget kommer der helt sikkert til at ske.«

Når Ahrendtsen er helt sikker på, at Arkens statstilskud på grundlag af visionsgruppernes kommende forslag bliver beskåret, får han det til at lyde, som om der er tale om bestilt arbejde. Det er naturligvis ikke tilfældet. Forslagene til nye kriterier for tildeling af støtte til museerne vil muligvis basere sig på en visionær forståelse af museernes opgaver i fremtidens samfund. Visionsgruppen vil måske understrege, at vurderingen af et museums kvalitet og betydning for en positiv samfundsudvikling ikke blot skal baseres på antallet af besøgende, men at der også skal lægges vægt på museets evne til at formidle kunst, kultur, tradition og demokrati til nye samfundsgrupper. Det er i hvert fald forudsætningen for, at man kan skabe den »kulturelle sammenhængskraft« i fremtidens Danmark, som kulturministeren så ofte efterspørger.

Arken betjener 360.000 borgere på den kulturelt underforsynede Københavns Vestegn. Det er disse menneskers mulighed for at opleve kunst og kultur i deres eget lokalmiljø, som Alex Ahrendtsen vil skade. Hvis de to visionsgrupper mener, at museerne i fremtiden deltager i udviklingen af et sammenhængende og harmonisk Danmark, vil det være logisk, at Arken ikke får reduceret sit statstilskud, men fortsat har økonomi til at vise fantastiske udstillinger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.