Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

Anstændighed, tak

Under mottoet »Længst muligt i eget hjem« søger det offentlige at fastholde mange ældre pensionister i egen bolig, hvorved stat og kommune sparer millioner af kroner på etablering og drift af tidssvarende ældreboliger. En del ældre er måske glade for at blive boende i eget hjem, men mange er ganske givet ensomme, da de til daglig kun har selskab af nullermændene i hjørnerne, for rengøringen i hjemmet er ligeså utilstrækkelig som den tilbudte hjælp til personlig pleje.

På trods af den stadigt svindende og utilstrækkelige hjælp må mange ældre nu opleve, at det offentlige er ganske ublu i beskatningen af de ældres bolig vel vidende, at den ældres indtægtsgrundlag i bedste fald nominelt vil forblive uændret resten af den ældres tilværelse. Ville det ikke være rimeligt at fastfryse den ældres boligbeskatning, den dag han/hun går på pension, og så lade det være en mindre kompensation for det beløb, som det offentlige sparer på oprettelsen af en ældrebolig og på utilstrækkelig hjemmepleje? Teknisk kan det ikke være et problem at sondre mellem ældre, da det offentlige fortsat uden vanskelighed kan håndtere udligningsskatten, som »særligt udvalgte« ældre er blevet pålagt.

Mange ældre har i årtier sparet op til egen pensionering, men næsten lige så længe har de været tvunget til at betale en såkaldt pensionsafkastskat med den begrundelse, at Staten til sin tid ellers ikke ville have råd til at udbetale pensionerne. Dette var mildt sagt en ganske usaglig begrundelse, for Staten kunne jo blot have ladet pensioneringen være et forhold alene mellem pensionskassen og pensionsopspareren, hvilket desuden ville havde medført, at pensionisten i dag ville have haft bedre råd til betale nutidens voksende boligskatter.

Det er grotesk, at Staten først beskærer pensionen kraftigt gennem en pensionsafkastskat for siden at undlade at bygge tidssvarende ældreboliger, men henstiller, at ældre bliver boende i eget hjem, hvorefter man alligevel tvinger mange ældre til at flytte, da de nu ikke kan betale en helt uhørt stigning i boligbeskatningen. Kunne politikerne ikke udvise blot en minimal form for anstændighed fremfor at tvinge ældre mennesker fra hus og hjem – vi er mange ældre med et sådant ønske!

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.