Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.
Dagens brev

1.000 »accepterede« dødsfald er ikke ok

Åboulevarden i København.
Åboulevarden i København.

Nørre Voldgade i København har i et par år haft en maksimumhastighed på 40 km/t. Den nedsættelse af hastigheden, med sølle ti km, har formodentlig gavnet borgernes sundhed i området.

I omegnen af 500 danskere dør årligt grundet trafikstøj. Samme antal borgere anslås at dø af skadelige luftbårne partikler fra biler. 1.000 »accepterede« dødsfald årligt – i en hovedstad, der bryster sig af at være grøn, og har ambition om at være forbillede for andre europæiske storbyer.

Titusindvis af børn og voksne sover uroligt gennem nætterne under de usynlige »ligklæder« langs Åboulevard, P. Knudsensgade, Englandsvej, H.C. Andersens Boulevard, Jagtvej, Tagensvej og Amagerbrogade. Hvor sundt er det?

I effektivitetens hellige navn ræser, støjende og forurenende, køretøjer gennem byen som til et Le Man-løb.

Gennem årtier har færdselsloven fastslået, at kørsel i tættere bebygget område ikke må overstige 50 km/t.

Skal vi ikke snart anerkende, at trafik dræber, direkte og indirekte?

Skal vi ikke arbejde for en generel nedsættelse af hastigheden i tættere bebygget område i en radius af f.eks. 15 km fra centrum?

Så er der mulighed for, at borgerne lever længere, og endelig tager »vi« os sammen til at gøre noget drastisk for at imødegå disse dødsfald, hvor pårørende jo også er ofre.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.