Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Saxo Bank-stifter jubler over Trumps beslutning: Endelig!

ArkivFoto: Nils Meilvang/Scanpix 2017
ArkivFoto: Nils Meilvang/Scanpix 2017

Præsident Donald Trump er blevet upopulær i hele verden og på de sociale medier, efter han torsdag trak USA ud af den internationale FN-klimaaftale fra Paris 2015. Men der er stadig nogle, der glæder sig over præsidentens beslutning. Én af dem er Saxo Bank-stifteren Lars Seier.

»Fantastisk! Endelig en leder, der siger fra,« sådan starter Lars Seier sit Facebook-opslag, hvori han roser Trumps beslutning.

Saxo-Bank stifteren giver i opslaget udtryk for, at han mener, at klimaaftaler er ineffektive og dyre og skader væksten. Desuden mener han ikke, at man på nuværende tidspunkt ved nok om klimaændringer til at kunne konstatere, at det rent faktisk er et problem.

»Om 20-30 år kan vi langt bedre vurdere det, og løse det med langt mere effektive teknologiske værktøjer, hvis der virkelig skulle være et reelt problem, menneskeskabt eller ej,« skriver Lars Seier.

Det er bestemt ikke alle, der er ligeså positivt stemte over Donald Trumps beslutning, som Saxo Bank-stifteren.

»Det er en sørgelig dag for verden. Danmark er klar til at fortsætte klima-kampen for at redde fremtidige generationer,« skrev Danmarks statsminister Lars Løkke på Twitter sent torsdag aften.

Den nyvalgte franske præsident Emmanuel Macron har også offentligt været ude at tage afstand fra Donald Trumps beslutning.

»Vi deler alle det samme ansvar: Gør vores planet storartet igen,« sagde Emmanuel Macron i en tale torsdag aften. Udtalelsen er en pendant til Donald Trumps kendte valgslogan: »Make America great again.«

Donald Trump har flere gange udskudt beslutningen om, hvorvidt USA skulle trækkes ud af FN-klimaaftalen fra Paris 2015. Torsdag aften dansk tid kunne han dog endelig offentliggøre sin beslutning.

»Jeg kan ikke med god samvittighed støtte en aftale, der skader USA,« sagde præsidenten på pressemødet.

Under valgkampen lovede Donald Trump at trække USA ud af Paris-aftalen, og dermed har den amerikanske præsident holdt sit valgløfte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.