Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Venstrefløjsredaktør er død

Redaktør Martin Lindblom er død, 43 år. Han stod bag venstrefløjens vigtigste journalistiske organ, hjemmesiden modkraft.dk.

Som 15-årig hang han ud af vinduerne i Mekanisk Musik Museum. Et halvt år senere dansede han til tonerne af Savage Rose i den store sal under indvielsen af Ungdomshuset på Jagtvej. Han boede i samtlige besatte huse i København i 1980erne og 1990erne og stod på barrikaderne, da Ryesgade 58 blev ryddet. Hans venner kaldte ham Martin Kat, men hans borgerlige navn var Lindblom.

Klokken ni i morges åndede han ud. Martin Lindblom tabte kampen til kræften, og venstrefløjen i København er med sikkerhed et kedeligere sted at opholde sig i den nære fremtid.

Venner og fjender

Martin Lindblom levede 43 år med et smil på læberne. Han havde venner – masser af dem – og han havde fjender – en hel del. For han levede og åndede kompromisløst for sine venstreradikale projekter, som gennem årene spandt fra BZ-bevægelsens magasiner over Ugeavisen Socialisten i sidste halvdel af 1990erne. I 2000 var han initiativtager til mediebureauet Monsun, hvor den venstreradikale hjemmeside modkraft.dk udsprang fra.

– Vi har ikke kun mistet en god kollega og ven, men også en ildsjæl på venstrefløjen og i den progressive journalistik. Martin spillede en afgørende rolle i udviklingen af Modkraft fra at været et legende eksperiment med netjournalistik til et interaktivt mødested for det progressive Danmark, siger Ole Wugge Christiansen, der er konstitueret redaktør af Modkraft.dk.

Elsket på venstrefløjen

Martin Lindblom var selvlært i den journalistiske verden og skabte opsigt omkring sine artikler og ideer. Således var han i sine sidste ti år som aktiv journalist selve inkarnationen af venstrefløjens råddenskab og forløjethed, hvis man skal støtte sig til hans højreradikale modstandere hos uriasposten.dk og 180grader.dk. Men i miljøet til venstre for midten i dansk politik var han vellidt – selv blandt sine politiske modstandere.

Martin Kat - han hed aldrig andet i sin omgangskreds - boede det meste af sit voksne liv i området omkring Blaagaards Plads. Han efterlader sig kone, tre børn og en plejedatter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.