Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Undren hos tagpap-producenter

Icopal og Phønix, der hvert år sælger tagpap for milliarder af kroner til det private og offentlige bygggeri, understreger begge, at deres prøver overholder bygningsreglementet.

De to firmaer reagerer, fordi Berlingske Tidende fredag offentliggjorte resultatet af en brandprøve, som avisen har fået foretaget på Dansk Brandteknisk Institut.

Ifølge prøven kan tusindvis af bygninger landet over være belagt med brandfarligt tagpap, som ikke lever op til myndighedernes krav.

"Det er vores opfattelse, at den gennemførte prøve ikke kan danne basis for den konklusion, at vore materialer ikke opfylder brandkravene," siger direktør Anders Buchwald fra Icopal.

Han tilføjer, at ifølge gældende regler skal de to lag tagpap svejses sammen ved prøven. Tagspecifikationen kan ikke anvendes med mineraluld som underlag, som det er sket ved den afprøvning, Berlingske Tidende har lavet.

"Vi har holdt møde med Dansk Brandteknisk Institut og bestilt en afprøvning af en række specifikationer på instituttet. Der var enighed på mødet om, at det er nødvendigt med supplerende oplysninger," tilføjer direktør Buchwald.

Divisionsdirektør Poul Steen Pedersen, Phønix TAG, understreger, at som sagen har været fremstillet, kan offentligheden få det indtryk, at bygningsreglementet stiller krav til tagpaps brandtekniske egenskaber.

"Det er ikke tilfældet, idet reglementet alene stiller krav til den færdige tagkonstruktion. Men vi vil de nærmeste dage foretage en grundig analyse af den måde, som testen er gennemført på - og dens konklusioner. Hvis der er behov for at forbedre reglerne, vil vi gerne medvirke," erklærer Poul Steen Pedersen. Ritzau

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.