Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Trusler tvang Khader til aflysning

Naser Khader måtte i aftes afbryde et foredrag i Kokkedal, fordi han blev skubbet og truet på arabisk.

Naser Khader valgte aftes at aflyse et foredrag, han skulle have holdt i Kokkedal. Khader var ellers mødt op til det lokale medborgerhus, Kvarterhuset, for at snakke om demokrati, men ved ankomsten blev han mødt af en gruppe indvandrerdrenge, der kom med arabiske tilråb til ham.

- Hvis de der skal være her, så vil jeg ikke være her, lød det fra Khader, der sædvanen tro blev fulgt af to livvagter fra Politiets Efterretningstjeneste.

Få minutter efter Khader var kommet, sad han igen i bilen på vej mod hjemmet i København.

- Det var dødubehageligt. Der var også nogle af de unge, der skubbede lidt til mig. Det lagde mine vagter mærke til, og vi vurderede, at stemningen var for fjendtlig til, at jeg kunne gennemføre foredraget, fortalte en tydeligt rystet Naser Khader, da Frederiksborg Amts Avis fangede ham på mobiltelefonen et par timer efter episoden.

Det er ikke første gang, at Naser Khader er i Fredensborg Kommune for at holde foredrag. I foråret var han på en skole i Nivå, hvor han foran 250 mennesker berettede om integration. Dengang var der otte livvagter til at passe på ham. I går var der to, samt et par lokale betjente fra den særlige Karlebo-gruppe. Men ordensmagtens tilstedeværelse var altså ikke nok til, at Danmarks mest kendte indvandrerpolitiker turde gennemføre sit foredrag. Selvom Khader var chokeret over hændelsen, er det ikke noget, der kommer til at få betydning for hans fremtidige optræden i det offentlige rum.

- Det får mig ikke til at aflyse noget, sagde Naser Khader.

Kilde: Frederiksborg Amts Avis

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.