Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tidligere spindoktor sigtes for lækage

Opdateret kl. 13.40: Forsvarsadvokat for den sigtede i lækagesagen har ikke fået sit ønske om navneforbud opfyldt.

Jacob Winther gav sin version af jægerbogssagen i vidneskranken tirsdag.
Jacob Winther gav sin version af jægerbogssagen i vidneskranken tirsdag.

Det er tidligere forsvarsminister Søren Gades daværende spindoktor, Jacob Winther, der er den sigtede i den såkaldte lækagesag.

Det kom frem, da Københavns Byret torsdag eftermiddag tog stilling til, hvorvidt der skal nedlægges navneforbud i sagen.

Læs også: Winther behøver ikke at frygte for sit job

Jacob Winther sigtes dermed for brud på tavshedspligten ved i 2007 at lække oplysningerne om, at danske jægersoldater i 2007 skulle udsendes til Irak.

Hvorvidt Jacob Winther er den skyldige, er der endnu ikke taget stilling til.

Manden bag politianmeldelse glad

Men Anders Németh, advokat for filminstruktøren Christoffer Guldbrandsen, der oprindeligt fremsatte beskyldningerne mod Winther, er ikke i tvivl:

- Det eneste, jeg kan sige, er, at jeg hele tiden har sagt, at der er uomtvisteligt bevis for, at Jacob Winther står bag lækagen, siger han.

Læs også: Lækagesag kan give streng straf

SF's Jonas Dahl, der stod bag politianmeldelsen om lækagen glæder sig over, at der med sigtelsen er kommet skred i sagen.

- Det er meget alvorlig sag, når danske soldaters liv med lækagen er bragt i fare.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.