Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Thorning får kritiker slettet fra Facebook

En bruger har fået slettet sin profil på Facebook efter gentagne gange at have stillet den socialdemokratiske formand kritiske spørgsmål om S-SF's skattepolitik.

Helle Thorning-Schmidt vil tilsyneladende gerne undgå kritiske røster på sin Facebook-profil. 

Den socialdemokratriske formand har i hvert fald slettet flere indlæg fra en bruger, der ønskede svar på, hvor meget skatten kommer til at stige, såfremt S-SF kommer til magten efter næste valg.

Det skriver Avisen.dk

Brugeren Thomas Elkjaer Bentsen havde gentaget sit spørgsmål flere gange uden at få svar. Men det skulle han aldrig have gjort. Helle Thorning-Schmidt nøjedes nemlig ikke med at slette indlæggene - hun meldte ham også til Facebook for spam, og kort efter blev Thomas Elkjaer Bentsens profil helt fjernet fra Facebook.

Læs også: Venstres pressechef lukker Facebook-profil 

Det undrer Thomas Elkjaer Bentsen, der betegner sine indlæg som sarkastiske og provokerende - men på ingen måde anstødelige. 

- Jeg ville bare have svar på, hvor meget skatten nu vil stige, hvis S-SF kommer til magten. Men der er åbenbart kun plads til dem, som klapper begejstret i hænderne, siger Thomas Elkjaer Bentsen til Avisen.dk.

Elendig kommunikation

Ifølge Socialdemokratiets partisekretær er indlæggene blevet fjernet, fordi de gentagne spørgsmål - som var skrevet i en sarkastisk tone - ødelagde debatten.

Men uanset ordlyden er Helle Thorning-Schmidts reaktion et udtryk for elendig kommunikation, mener Anders Colding-Jørgensen, internetpsykolog og ekspert i Facebook.

Læs også: Udskældt V-ansat stopper efter Facebook-sag

- At anmelde en kritiker til Facebook er så himmelråbende dumt, at Helle Thorning-Schmidt bør gå ud og undskylde med det samme, siger han til Avisen.dk og tilføjer, at insistererende brugere er et mareridt for enhver politiker:

- Men den type skal man jo forsøge at omvende - eller i det mindste svare. At udelukke kritikere er kommunikation i den mest primitive forstand.

 
 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.