Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Tæt mobilkontakt med avis og chef i jægerbogsag

Forsvarskommandoens tidligere kommunikationschef, Lars Sønderskov, var i tæt kontakt med B.T. i minutterne omkring den oversatte jægerbog blev lækket.

De to suspenderede officerer Jesper Britze og Lars Sønderskov (billede) er anklaget for at lyve over for deres overornede i forbindelse med fabrikation af den arabiske oversættelse af bogen 'Jæger - i krig med eliten' af Thomas Rathsack.
De to suspenderede officerer Jesper Britze og Lars Sønderskov (billede) er anklaget for at lyve over for deres overornede i forbindelse med fabrikation af den arabiske oversættelse af bogen 'Jæger - i krig med eliten' af Thomas Rathsack.

Da jægerbog-sagen fortsatte i retten onsdag morgen kom det frem, at Auditørkorpset har indhentet teleoplysninger om, hvad daværende kommunikationschef for forsvarskommandoen Lars Sønderskov gennem fire måneder har brugt sin tjenstlige mobil til.

Den undersøgelse viser, at Sønderskov har ringet og sendt sms'er flere gange til B. T. s redaktionschef, Simon Andersen i de timer, hvor den oversatte udgave af bogen blev lækket til pressen.

- Det var ualmindeligt travle dage. Jeg kan ikke huske, hvem jeg talte med og hvornår forklarede Sønderskov onsdag i retten.

Fik aldrig sendt link

Han har tidligere oplyst, at Simon Andersen kontaktede ham for at få tilsendt den arabiske oversættelse af bogen, men at han afviste det. I stedet ville han sende et link til det sted på nettet, hvor Andersen selv kunne finde den arabiske version, men fik det aldrig gjort.

- Det viser, at der er en rimelig tæt kontakt mellem dig og Simon Andersen omkring det tidspunkt, hvor oversættelsen blev lagt på B.T.'s hjemmeside, konstaterede auditør Lone Damgaard.

Anonymt tip udsatte retssag

Sønderskov og Forsvarskommandoens IT-chef Jesper Britze står tiltalt ved Københavns Byret for grov pligtforsømmelse.

Forsvarsadvokat Jens Christensen kaldte det uanstændigt, at anklageren efter 11 måneder pludseligt - på baggrund af en anonym henvendelse - begynder at lave ny efterforskning midt under sagen og så dukker op i retten med de nye teleoplysninger.

- Vi kunne have indhentet dem på forhånd, men det har vi ikke gjort. Det skal jeg blankt erkende, sagde Lone Damgaard.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.