Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Roden og ærlig rock

Leif Roden, bassist og leder af et af dansk rocks pionerbands, Alrune Rod, er død, 62 år gammel.

Alrune Rod og Leif Roden på Roskilde Festival 1972.
Alrune Rod og Leif Roden på Roskilde Festival 1972.

Alrune Rod var fra 1968 og frem til midten af 70’erne med til at skabe dansksproget rockmusik. Alrune Rod var samtidige med Steppeulvene og senere også med Gasolin. Bandet foldede sig ud med syre- og symfonisk rock. De to første plader ”Alrune” og ”Hej du” kan hævdes at høre til klassikere i det hjemlige rockkatalog.

Leif Roden fortsatte i rockbranchen. Også efter Alrune Rod havde udforsket tilstrækkeligt med lange mellem- og drømmespil . Han producerede eksempelvis plader for Bifrost og Malurt og udgav tilmed et soloalbum i 1980. Roden skabte tillige lydfirmaet Moto sammen CV Jørgensen bassisten Erik Falck. Et firma, der har betjent mange både hjemlige og udenlandske rocknavne gennem årene.

I de seneste årti genopstod Alrune Rod. Amagerdrengen Leif havde blandt andet den ære og fornøjelse at optræde i Amager Bio med bandet i anledning af sin 60 års dag for to år siden. Efter genopstandelsen spillede Alrune Rod to til fire koncerter om året. Ifølge Roden ikke blot nød bandet at spille igen, lederen mente også, det lød bedre end oprindeligt.

Og Leif Roden var en mand, dansk rock lyttede til. Eller som Kim Larsen engang fortalte Berlingske Tidende: Alrune Rod og Gasolin varmede op for amerikanske Blood Sweat & Tears. Nede i omklædningsrummet spurgte det amerikanske bands sanger: »What kind of music do you have around here?«. Hvorpå Leif Roden, ifølge Kim Larsen, kiggede på amerikaneren og svarede: »Honest music!«

”Sådan,” tilføjede Larsen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.