Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Producenter og butikker afviser prisfusk

Konkurrencestyrelsen undrer sig over, at prisen på mælk og brød ikke er faldet i takt med råvarepriserne. Producenter og detailledet afviser kritikken.

Både landbruget og fødevareproducenterne samt supermarkederne melder hus forbi, når Konkurrencestyrelsen antyder, at priserne på mælk og brød er for høje i butikkerne.

Priserne på fødevarer ude i butikkerne er ikke faldet nær så meget som forventet. Derfor vil Konkurrencestyrelsen inden sommerferien lave en analyse af årsagen til de høje forbrugerpriser. Men det forstår f.eks. Arla Foods ikke. Her siger kommunikationschefen, at en liter mælk er faldet med 95 øre siden august. I Landbrugsraadet siger man, at det ikke er landmændene eller de andelsejede fødevarevirksomheder, der skummer fløden, men snarere detailledet.

I Coop afviser kommunikationsdirektør Jens Juul Nielsen, at man holder priserne urimeligt høje trods lavere råvarepriser.

- Vores avancer i fjor var ikke større end året før. Det ses klart i regnskabet. Men vi hilser en grundigere prisundersøgelse meget velkommen, siger han.

Direktør Agnete Gersing fra Konkurrencestyrelsen undrer sig over, at priserne på brød og mælk ikke er faldet det seneste halve år.

- Det ville være meget naturligt efter det kraftige fald i råvarepriserne. Markedet reagerede meget hurtigt, da råvarepriserne steg fra midten af 2007, hvor det i løbet af få måneder blev afspejlet i høje stigninger i forbrugerpriserne. Men det modsatte har ikke været tilfældet.

Styrelsen oplyser, at man specielt vil undersøge prisudviklingen på brød og mælk. Her er priserne ikke faldet, selv om råvarepriserne er faldet betydeligt siden midten af 2008.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.