Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Prins Henrik ramte plet

Regentparret besøgte torsdag Ribe, der viste sin 1300-årige historie frem. Prinsgemalen fik også testet evnerne som bueskytte.

Dronning Margrethe og Prins Henrik besøgte torsdag den 29. juli Ribe i anledning af byens 1300 års jubilæ¦um. Her ankomsten til Sct. Catharinæ¦ Plads.
Dronning Margrethe og Prins Henrik besøgte torsdag den 29. juli Ribe i anledning af byens 1300 års jubilæ¦um. Her ankomsten til Sct. Catharinæ¦ Plads.

Danmarks ældste by, Ribe. var torsdag i festtøjet, da regentparret kom på besøg. Den kongelige visit var især præget af byens 1300-års jubilæum i år. Dronning Margrethe og prins Henrik så både på levn fra fortiden forskellige steder i byen og mødte den i nutidsform, da parret besøgte Ribe VikingeCenter, der er en levende vikingelandsby.

Her kunne prins Henrik blandt andet teste sine evner som langbueskytte. Og de er tilsyneladende ganske gode. For efter en kort introduktion til langbuen var prinsgemalen i stand til at nedlægge et rådyr med pilen - dog var rådyret kun en rekvisit og derfor et ganske taknemmeligt og stillestående bytte. Prinsgemalen fik dog buen, der er lavet af taks, med hjem, så han kan træne videre i de kongelige skove.

Prinsgemalen fik også en opvisning i jagt med rovfugle og kunne efterfølgende selv bære en falk på armen til møde med dronningen, der i mellemtiden havde set på smykker og glaskunst i den levende vikingelandsby.

Dagen sluttede med festgudstjeneste i Ribes domkirke, inden regentparret returnerede til Gråsten Slot, hvor de holder sommerferie i disse dage.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.