Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Poker for penge skal gøres lovligt

Poker under faste rammer skal være lovligt, mener et udvalg. Justitsminister Brian Mikkelsen er positiv.

Det skal være lovligt at vinde penge i turneringspoker. Et udvalg under Justitsministeriet har lavet et forslag, som går ud på, at en enkelt person højst skal kunne vinde 7500 kroner i en lovlig turnering.

Selskaber, foreninger og enkeltpersoner må dog kun holde arrangementerne, hvis de har fået tilladelse. Den enkelte spillers indskud må højst udgøre 300 kroner, og der skal deltage mindst 10 personer i turneringen, hedder det i forslaget fra Udvalget om Hasardspil.

I dag er den slags strafbart. Den tidligere formand for Dansk Pokerforbund, Frederik Hostrup-Pedersen, blev i 2007 af Østre Landsret idømt 10 dagbøder á 500 kroner for at have arrangeret turneringer i Charlottenlund. Her var indskuddet pr. deltager 200-300 kroner.

Justitsminister Brian Mikkelsen ser frem til, at pokerspillere kan udfolde deres hobby inden for ordnede rammer. Hvordan hans lovforslag kommer til at se ud, vil han først tage stilling til, når udvalgets betænkning har været i høring.

Udvalget siger, at der er en "betydelig risiko" for, at folk bliver afhængige af pokerspil om penge. På den anden side er spillet blevet meget populært, og derfor bør turneringspoker under visse betingelser gøres lovligt, lyder det.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.