Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mobning skal anmeldes anonymt

Danskerne skal anonymt anmelde mobning på landets arbejdspladser til Arbejdstilsynet, fastslår beskæftigelsesminister Inger Støjberg.

Omfanget af mobning på de danske arbejdspladser er nu så stort, at beskæftigelsesminister Inger Støjberg (V) direkte opfordrer danskerne til anonymt at anmelde kolleger og chefer til Arbejdstilsynet, hvis de føler sig mobbet.

Til gengæld lover ministeren, at Arbejdstilsynet vil gribe ind og om nødvendigt sætte de pågældende virksomheder under skærpet tilsyn.

»Der er mennesker, som ikke trives i deres hverdag, fordi arbejdet fylder så meget. Jeg tror, det er svært for dem at sætte ord på problemet og vide, hvor de kan gå hen for at rejse det som et problem, fordi det er så tabubelagt,« siger Inger Støjberg, der nu lancerer en pakke til bekæmpelse af arbejdsrelateret mobning med fem konkrete tiltag.

Ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet er knap hver tiende dansker blevet mobbet på arbejdspladsen. Konsekvenserne viser sig i form af markant højere sygefravær og i alvorlige tilfælde decideret invalidering.

Dansk Arbejdsgiverforening (DA) er tilfreds med, at regeringen sætter fokus på problemer med mobning, men de anonyme tip til Arbejdstilsynet vækker ikke begejstring.

»Størstedelen af alle virksomheder vil tage det seriøst, hvis en medarbejder føler sig mobbet, og derfor er det smartere, hvis man tager den dialog ude på den enkelte virksomhed,« siger Sarah Fredberg, chefkonsulent i DA.

Annie Høegh, lektor i psykologi ved Københavns Universitet, roser ministeren for at sætte fokus på problemet.

»Det er en start, men det er bare ikke nok. Hvis man skal mobning på arbejdspladser til livs, så skal man ud på de enkelte arbejdspladser og lave handleplaner,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.