Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister vil ikke gøre mere for Said

Efter to afslag på at få danske Said Abdalla overført fra fængslet i USA opgiver det danske Justitsministerium at gøre mere for den tuberkoloseramte dansker.

Når amerikanerne ikke vil være med til at sende danske Said Abdalla hjem, så kan vi desværre ikke gøre noget.

Det er holdningen hos justitsminister Brian Mikkelsen (K) i sagen om den 32-årige dansker, der sidder fængslet i et det topsikrede statsfængsel ved byen Starke i Florida.

På vegne af Said Abdalla har Justitsministeriet to gange henvendt sig for høfligt at anmode amerikanerne om at få den danske statsborger sendt hjem til et dansk fængsel, men begge gange har svaret været et ubegrundet, men klart nej.

Brian Mikkelsen selv vil ikke kommentere sagen, "fordi han aldrig kommenterer enkeltsager", men i et folketingssvar til Retsudvalget kommer ministerens holdning alligevel frem:

- Da 1983-konventionen ikke forpligter de kontraherende stater til at samtykke i overførsel af domfældte eller til at begrunde afslag på anmodninger om overførsel, finder Justitsministeriet ikke på nuværende tidspunkt grundlag for på ny at rette henvendelse til de amerikanske myndigheder om sagen, skriver ministeren.

Hermed henviser justitsministeren til den konvention fra 1983, hvor Danmark og USA har underskrevet en hensigtserklæring om at udlevere hinandens statsborgere, når de er dømt. Og når amerikanerne ikke vil det af egen vilje, mener ministeren altså ikke, "at der er grundlag for på ny at rette henvendelse".

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.