Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Minister bliver hyldet ved ramadanmiddag

Socialminister Benedikte Kiær (K) blev hyldet ved en omstridt ramadanmiddag i Folketinget mandag aften, hvor hun var den eneste fra regeringen, som deltog.

En håndlavet tyrkisk porcelænstallerken er socialminister Benedikte Kiærs (K) håndgribelige minde om hendes deltagelse i en meget omstridt ramadanmiddag mandag aften i Snapstinget i Folketinget.

Arrangørerne bag middagen, folketingsmedlem Özlem Sara Cekic (SF) og chefredaktør Zaman Kamil Suba fra avisen Zaman Scandinavia havde nemlig fået fremstillet tallerkenen specielt til ministeren som tak for, at hun var den eneste fra regeringen, som deltog.

- Den blev hun rigtig glad for, og jeg sagde til hende, at hun understreger, at hun er minister for hele Danmark ved at deltage i vores middag. Og det synes jeg er utroligt flot trods det pres, hun har været under, siger Özlem Sara Cekic.

Både Dansk Folkeparti og Kristeligt Folkeparti har med forskellige begrundelser forsøgt at sætte en stopper for middagen, mens statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) meldte afbud med henvisning til en travl kalender.

Benedikte Kiær selv takkede også nej til at udtale sig i forbindelse med middagen, men ifølge Özlem Sara Cekic var ministeren glad for at deltage, og den megen polemik inden middagen ødelagde ikke stemningen, fastslog arrangøren.

- Nej, overhovedet ikke. Folk hyggede sig og snakkede sammen på kryds og tværs og var glade for at de kunne mødes på denne her måde, siger hun.

Inden middagen var der en del uro, da fotografer og tv-hold fik at vide, at de ikke måtte filme i Snapstinget. Ifølge portvagten på Christiansborg er der dog intet underligt ved det, da det er Folketingets normale regler.

De godt 190 gæster fik svampesuppe til forret, fisk til hovedret og is til dessert. Desuden var der forskellige tyrkiske specialiteter. Og drikkelsen - der var alkoholfri - bestod blandt andet af tyrkisk juice i kander.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.