Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Messerschmidt vandt over B.T. i nazi-sag

Københavns Byret gav Morten Messerschmidt (DF) ret i, at B.T. overtrådte loven, da bladet beskyldte ham for at have heilet i Tivoli.

Morten Messerschmidt har nu fået medhold fra retten i, at B.T. overtrådte loven, da bladet påstod, at han havde heilet under en middag i Grøften i Tivoli.
Morten Messerschmidt har nu fået medhold fra retten i, at B.T. overtrådte loven, da bladet påstod, at han havde heilet under en middag i Grøften i Tivoli.

B.T. gik over stregen, da avisen i april 2007 med stort opslag på forsiden beskyldte Dansk Folkepartis unge håb, Morten Messerschmidt, for at have heilet, sunget nazisang og dermed hyldet Hitler under en meget våd frokost i Tivoli. Det afgjorde Københavns Byret torsdag.

Morten Messerschmidt havde anklaget B.T. for injurier og krævet 100.000 kroner som godtgørelse for de personlige omkostninger, sagen har haft for ham.
Dommen betyder, at tidligere chefredaktør Arne Ullum og journalist Jacob Heinel Jensen begge straffes med 10 dagbøder af 500 kr. Desuden skal de dømte betale en godtgørelse for tort på 25.000 kr. til Morten Messerschmidt samt sagens omkostninger.

Sagen startede den 27. april, da B.T. bragte de omtalte beskyldninger om Messerschmidts optræden et par uger tidligere. Beskyldningerne om Hitlerhyldest blev bekræftet i B.T. af blandt andre tidligere sundhedsminister Torben Lund (S) og dennes samlever, Claus Lautrop, der begge var til stede under den famøse frokost.

Omvendt har eksempelvis bakkesangerinden Dot Wessman - der også var til stede, og siden er blevet Morten Messerschmidts kæreste - modsagt beskyldningerne. De tre nævnte vidner medvirkede alle i retssagen, der altså faldt ud til Messerschmidts' fordel.

De heftige beskyldninger fik i mediestormen for snart to år siden Morten Messerschmidt til at melde sig ud af Dansk Folkeparti for ikke at skade partiet. Siden meldte han sig dog ind igen i forbindelse med, at der blev anlagt sag mod B.T.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.