Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Mathias regnede sig til OL-guld

For første gang har en dansk gymnasieelev vundet OL-guld i matematik. 17-årige Mathias Bæk Tejs Knudsen er lige kommet hjem efter ti dage i Kasakhstan, der sikrede ham en plads i matematikkens verdenselite.

- Hvis du havde spurgt mig i folkeskolen, så ville jeg ikke have sagt, at jeg kan lide matematik. Dengang ville jeg bare have sagt, at matematik er kedeligt.

17-årige Mathias Bæk Tejs Knudsen fra Farum har ikke altid været optaget af tal og formler, men det har tilsyneladende ikke hæmmet ham. Ved de netop overståede "olympiske Lege" i matematik i Astana i Kasakhstan har den nybagte student fra Marie Kruses Skole således regnet sig frem til en plads som nummer 13 ud af 517 deltagere fra hele verden.

Opgav den ene opgave

Det er første gang, Danmark opnår guld i den Internationale Matematik Olympiade, der er den ældste af de naturvidenskabelige olympiader, og Mathias og de fire øvrige deltagere sikrede i år Danmark den bedste placering nogensinde. Danmark fik med sin plads som nummer 45 ud af 96 lande den bedste nordiske placering.

Deltagerne ved olympiaden skulle på hver af de to konkurrencedage løse tre uhyre vanskelige matematiske opgaver. Den sidste opgave på den første dag voldte Mathias så mange problemer, at han helt måtte opgive at løse den. Men det var han ikke ene om. Faktisk var det kun den vindende kineser, der løste alle seks opgaver helt uden fejl, og alt i alt var det kun de tre bedste deltagere, der ikke havde opgivet mindst en opgave.

- Den første dag var det ikke gået så godt for mig, men den anden dag syntes jeg, at det var gået rigtig godt, da jeg kom ud, fortæller Mathias Bæk Tejs Knudsen.

Har været i træningslejr

Inden turen til Kasakhstan var de nordiske deltagere i "træningslejr" på Science Center ved Sorø Akademi, og i det forløbne år har Mathias trænet sine matematikkundskaber i syv weekender.

Træningslejrene er arrangeret af Georg Mohr- Konkurrencen, der blev startet i 1991 med det formål af udfordre de dygtigste elever inden for matematik og sikre udvælgelsen af de bedste til matematik-OL.

Mathias, der vandt sølv ved matematik-OL forrige år, er ikke i tvivl om, at det er træningslejrene, der har gjort ham så meget bedre, at sølv blev til guld i år.

- Det giver en hel masse. Undervisningen i gymnasiet giver mig ikke noget. Det er også træningen, der har gjort, at jeg rigtig er begyndt af fordybe mig i matematik. Det gjorde jeg ikke før konkurrencerne, siger han.

Guldmedaljevinderen har søgt om optagelse på matematikstudiet på Københavns Universitet efter sommerferien.

Mon ikke han kommer ind.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.