Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Lufthavn bruger millioner på fuglejagt

Fugle har fået skylden for havariet i New York i aftes. Københavns Lufthavne bruger seks millioner kroner om året på at holde fuglene væk fra flyene.

Takket være piloten slap 150 passagerer med livet i behold efter en nødlanding i Hudson Floden i New York.
Takket være piloten slap 150 passagerer med livet i behold efter en nødlanding i Hudson Floden i New York.

Et passagerfly med 155 passager om bord fik i aftes motorstop i 1.000 meters højde over New York. De første forklaringer lyder på, at fugle kan have foråsaget motorstoppet.

Takket være en snarrådig pilot lykkedes det at nødlande flyet i Hudson Floden og alle overlevede.

I Københavns Lufthavne kender man også til fugleflokke, der holder til omkring landingsbanerne.

Men højt græs og jægere sørger for, at fuglene ikke generer flyene, så risikoen for, at der går en fugl i flymotorerne, er meget lille, vurderer trafikchef Bo Gryckdal.

- Vi er meget opmærksomme på problemet, men vurderer, at sandsynligheden for, at det sker, er lille, og den er meget lille, når vi taler om fatale uheld, som det var tilfældet i New York, siger Bo Gryckdal.

Biler udsender angstskrig
Lufthavnen har ansat 12 såkaldte mågejægere, som døgnet rundt jager fuglene væk.

De kører langs landingsbanerne og skyder skræmmeskud mod de store flokke af især måger og ringduer, og højttalere på taget af deres biler udsender angstskrig fra måger, som får fuglene til at flygte. Desuden holder man græsset en halv meter højt, så mågerne har sværere ved at finde mad og derfor holder sig væk.

Beredskabet koster seks millioner kroner om året.

Sidste år var der i alt 79 kollisioner mellem fly og fugle, de såkaldte bird-strikes, omkring Københavns Lufthavn.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.