Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Langballe erkender sig skyldig i æreskrænkelser

Jesper Langballe erkender, at han har udtalt sig æreskrænkende om muslimer i Berlingske Tidende.

Folketingetsmedlemmet Jesper Langballe (DF) erkender sig skyldig i æreskrænkelser og kræves idømt en bøde på 5000 kroner.

Præsten og politikeren Jesper Langballe er tiltalt for æreskrænkelser efter racismeparagraffen 266b.

Jesper Langballes sagde blandt andet i retten i Randers, at han ikke orkede at køre en sag. Det fremgår af Langballes talepapir fra retten, som Dansk Folkeparti har lagt ud på partiets hjemmeside.

- Med denne paragraf og dens placering i straffeloven må jeg anses for at være dømt på forhånd. Et sådant cirkus agter jeg ikke at deltage i. Derfor tilstår jeg, konstaterer Jesper Langballe og fortsætter:

- Strafbarhedskriteriet i §266b er altså alene om nogen føler sig "krænkede" eller "forhånede" - ikke om det er sandhed eller løgn.

Sagen blev i første omgang udsat en times tid, fordi Jesper Langballes advokat var forsinket.

Men Jesper Langballe erkendte altså sig skyldig i æreskrænkelser, da sagen kom i gang.

I et debatindlæg kommenterede Langballe i Berlingske Tidende samfundsdebattøren Lars Hedegaards udtalelser om æresdrab. Den kontroversielle DF'er skrev blandt andet:

- Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel (de såkaldte æresdrab) - og i øvrigt vender det blinde øje til onklers voldtægt.

På plads på tilskuerrækken i byretten i Randers er både Lars Hedegaard og Jesper Langballes partifælle og fætter Søren Krarup.

Der falder dom senere fredag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.