Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Læge: »En drømmefødsel«

Stemningen var næsten ekstatisk, da de kongelige tvillinger kom til verden, siger klinikchef Morten Hedegaard fra Rigshospitalet

Holdet bag kronprinsesse Marys tvillingefødsel beskriver forløbet som en drømmefødsel.
Holdet bag kronprinsesse Marys tvillingefødsel beskriver forløbet som en drømmefødsel.

Intet mindre end en drømmefødsel var, hvad der skete på Rigshospitalet i dag klokken 10.30, siger klinikchef Morten Hedegaard.

- Det fås ikke bedre, og vi har svært ved at holde armene nede, sagde han efterfølgende til den samlede presse.

Læs også: Kronprinsessen har født en dreng og en pige

Læs også: Kongelige tvillinger har mange ligesindede

Lykønsk kronprinsparret: Skriv en hilsen til det nybagte forældrepar

Der var absolut ingen komplikationer, fortalte Morten Hedegaard. Kronprinsesse Mary havde det fint hele vejen, og kronprinsen var en god støtte, der gav kronprinsessen vand og i det hele taget var en god bisidder, sagde han.

- Stemningen var rigtig god hele vejen og nærmest ekstatisk blandt os, der var med, sagde Morten Hedegaard.

Læs også: Løkke ønsker tillykke med tvillinger

Læs også: Lettet kronprins lykkelig over tvillinger

Han kunne afsløre, at Kronprinsessen var sat til at føde i slutningen af januar, men det er meget normalt, at tvillinger kommer lidt før.

Tvillingerne, en dreng og en pige, blev født med en halv times mellemrum og vejede henholdsvis 2674 og 2554 gram, hvilket er noget mindre end tvillingernes søskende vejede, da de kom til verden. Prinsesse Isabella vejede 3350 gram, mens prins Christian vejede 3032 gram, men det lavere vægt er ikke noget problem, sagde Morten Hedegaard.

- Tvillinger er jo sjældent lige så store, som hvis der kun er et enkelt barn, og en vægt på mere end to et halvt kilo for dem begge er en rigtig god fødselsvægt, sagde Morten Hedegaard.

Kronprinsessen fik også en epiduralblokade under fødslen.

- Epiduralblokade er nærmest rutine, når man føder tvillinger. Det er vores anbefaling ved tvillingfødsler, siger Morten Hedegaard.

Din mening: Hvad skal tvillingerne hede?

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.