Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Kurt Westergaard reddet af sit sikringsrum

En meget stærk dør i et sikringsrum har efter alt at dømme reddet Kurt Westergaard fra at blive slået ihjel, da en mand ville overfalde ham i hjemmet ved Århus.

Kurt Westergaard kan takke sikringsrummet på sit badeværelse for, at han slap uskadt, da en mand fredag aften forsøgte at overfalde ham i hans hjem i Viby nær Århus. Det fortæller Muhammedtegneren i et interview med Ritzau.

- Jeg reddede mig ind på vores sikringsrum, hvorfra jeg fik alarmeret politiet, mens han energisk forsøgte at slå døren ind med en hammer eller sådan noget. Men det lykkedes ham ikke, siger Kurt Westergaard om de dramatiske minutter, efter at manden havde slået glasset i en dør itu og trængt ind i huset. En rude, som ellers skulle være meget svær at smadre.

- Men det kunne han alligevel relativt nemt. Så glasset i den store dør var altså ikke så sikkert. Men sikringsrummet kunne han ikke komme ind i, siger Kurt Westergaard, der fortæller om gerningsmanden:

- Han brugte nogle ukvemsord. Jeg kan ikke huske hvilke, men det var nogle grove ord. Han talte gebrokkent dansk og lovede til sidst, at han nok skulle komme igen.

Alt imens, at manden forsøgte at komme ind i sikringsrummet, sad Kurt Westergaards barnebarn i husets stue. Barnebarnet har fortalt, at der kun var én gerningsmand.

- Jeg vidste, at han ikke ville gøre hende noget, og jeg kunne heller ikke have stillet noget op, hvis jeg havde grebet ind, siger Kurt Westergaard, der ikke selv bemærkede den efterfølgende skudveksling mellem gerningsmanden og politiet.

- Politiet reagerede hurtigt. Jeg kan ikke huske, hvor mange minutter der gik, men pludselig var der omkring 10 biler, siger han.

Tegneren befinder sig nu hos politiet, hvor han kan ånde lettet op efter den chokerende oplevelse.

- Jeg har det rimelig godt. Jeg er meget tilfreds med, at jeg slap fra det her med livet i behold, for det var virkelig tæt på, siger Kurt Westergaard, der mener, at sikkerheden omkring ham nu bør tages op til revision.

- Der skal selvfølgelig ske noget, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.