Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Korruption er nærmest ukendt i Danmark

Danmark hører stadig til blandt de mindst korrupte lande i verden, men vi har ikke forbedret os i de seneste 10 år, viser korruptionsindeks.

Når det handler om korruption, ligger Danmark fortsat lunt i toppen blandt de lande i verden med mindst korruption.

I årets Transparancy International's korruptionsindeks 2010 (CPI) deler Danmark førstepladsen med New Zealand og Singapore med en score på 9,3.

Men lige som hovedparten af de øvrige velstillede OECD-lande er dette ikke en forbedring i forhold til tidligere år. Tværtimod er Danmarks score faldet over den seneste tiårsperiode, fremgår det af korruptionsindekset.

- Dette understreger, at også her i landet er det nødvendigt, at håndhævelsen af indgåede aftaler og konventioner styrkes på alle områder, siger Poul Riiskjær Mogensen, formand for antikorruptionsorganisationen Transparency International Danmark.

CPI-indekset 2010, der er et mål for korruption i den indenlandske offentlige sektor, bliver offentliggjort tirsdag.

Næsten trefjerdedele af de 178 lande i indekset scorer under fem på en skala fra nul til 10, hvor nul er meget korrupt.

Ifølge Poul Riiskjær Mogensen er korruption således stadig et stort problem på verdensplan og en hindring for at opnå hårdt tiltrængte fremskridt.

/ritzau/

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.