Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

KL har fået en skitse til aftale

Under dagens første møde med finansministeren har Kommunernes Landsforening fået en skitse at arbejde videre med. Den skal nu drøftes i KL's bestyrelsen.

Der er dømt pokerfjæs lige til det sidste under de nuværende forhandlinger om kommunernes samlede budget for 2010.

Kommunernes Landsforening (KL) og regeringen har indtil nu stået stejlt overfor hinanden, men der er dog blødt en smule op, lader KL's formand Erik Fabrin (V) og næstformand Anker Boye (S) forstå efter dagens første møde i Finansministeriet.

- Vi har et klarere billede af tingene i dag, end vi havde i går. Nu vil vi hjem og diskutere, hvordan verden ser ud. Vi har undersøgt en masse forskelligt, og vi kan nu se et billede af en mulig aftale. Men det er vores bestyrelse, der afgør, om billedet ser realistisk ud, siger Erik Fabrin og uddyber, at det er fremrykning af anlæg og niveauerne på velfærdsområdet, som endnu engang har været hovedtemaet for forhandlingerne.

Det er KL's bestyrelse, der endeligt skal afgøre om Fabrin og Boye kan give håndslag på en aftale. Derfor sidder bestyrelsen netop nu og diskuterer oplægget fra finansminister Claus Hjort Frederiksen (V). KL's duo ønsker ikke at fortælle, om de vil anbefale bestyrelsen at takke ja.

Fabrin og Boye ønskede ikke at bekræfte forlydender om, at regeringen har givet sig, hvad angår kravet om en ekstra bevilling på 400 mio. kroner til den omstridte madordning til alle børn i daginstitutioner. Man ønskede heller ikke at give svar på, om ordningen eventuelt skal udskydes, så den ikke træder i kraft pr. 1. januar 2010, sådan som det er aftalen.

- Det giver ikke mening at tage enkelte elementer ud. Der er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad man kan forestille sig, siger Fabrin.

Forhandlingerne mellem KL og regeringen fortsætter dagen igennem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.