Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Jørgen Callesen aka Miss Fish, 44 år, queer

50 procent mand, 50 procent kvinde og 50 procent fisk. Sådan beskriver Jørgen Callesen fra queer-miljøet sig selv.

Jørgen Callesen aka Miss Fish, 44 år, queer
Jørgen Callesen aka Miss Fish, 44 år, queer

Hvornår gik det op for dig, at du ikke følte dig tilpas under samfundets normer?

Det gik op for mig meget tidligt i mine skoleår, at jeg ikke passede ind i de rammer, samfundet havde sat, og jeg fandt ud af, at jeg nok skulle søge et andet sted hen, hvis jeg ville leve sådan et liv. I Danmark er vi stærkt bundet til janteloven og nationalismen, så hvis du ikke er ligesom de andre, er du udenfor. Derfor rejste jeg til Paris som 17-årig og har siden altid haft et halvt ben i udlandet.

Hvordan har du det med, at det er sådan?

Jeg tror, det har noget at gøre med, at Danmark er et meget lille land og har en angst for det fremmede. Jeg synes, det er rigtig ærgerligt, og vi bliver nødt til at overvinde den angst for at kunne klare os i de internationale samfund.

Hvordan fungerer det i praksis at være Jørgen og Miss Fish?

Jeg bruger Miss Fish meget i min musik og kunst og i min hverdag, når jeg går i byen, for det er der, jeg føler mig mest fri, men når jeg går ned og handler, så er jeg Jørgen.

Vil Miss Fish følge dig resten af livet?

Ja, helt sikkert. Alle de ting, jeg har lavet som Miss Fish, er jeg utrolig stolt af. Miss Fish startede som en slags oprør, men jeg har lært en hel masse, både kunstnerisk og personligt. I regret nothing.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.