Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg kan slå Fogh«

Med god hjælp fra berømte Olof Palme citater om at være »demokratisk socialist med stolthed og glæde« præsenterede Helle Thorning-Schmidt sig selv over partifællerne.

Som én, der efter mødet med »den dybe fattigdom og ufattelige rigdom« har lært at sætte pris på det danske velfærdssamfund, hvor »få har for meget og færre for lidt«.

»Jeg blev som Olof Palme demokratisk socialist med stolthed og glæde,« lød det fra Helle Thorning-Schmidt om sig selv og Sveriges myrdede statsminister. »Jeg blev det, da jeg så hvordan Schlüter-regeringen var fuldstændig handlingslammede over for ungdomsarbejdsløsheden, som førte så mange af mine jævnaldrende i Ishøj ud på et sidespor i samfundet.«

Ifølge Thorning-Schmidt skal Socialdemokraternes fokus de kommende år være job og uddannelse og et endeligt opgør med den negative sociale arv. Velfærdssamfundet skal videreudvikles og bringes ind i globaliseringens tidsalder.

»Lad mig sige det lige ud, det handler ikke om klassekamp,« sagde hun med synlig og syrlig adresse til modkandidaten Frank Jensen. »Det handler ikke om at nogle tvinges til at sælge deres arbejdskraft til andre, der ejer produktionsmidlerne, de marxistiske paroler kan vi lige så godt lægge væk.«

Hvad det handler om er et stærkt socialdemokrati, der først vinder kommunalvalgene til efteråret og derefter arbejder Anders Fogh Rasmussen og hans ministre ud af regeringskontorerne. Men det skal ske gennem et samarbejde med regeringen - og ikke ved at isolere sig med SF og Enhedslisten.

»Når nu Dansk Folkeparti og Venstre og alle de andre hævder, at de er blevet midterpartier, skal vi så ikke trække os væk fra midten og ud af grøden? Lad mig en gang for alle slå fast: Venstre har altid været og vil altid være et højreorienteret, egoistisk og liberalistisk parti,« sagde Helle Thorning-Schmidt og tilføjede: »At kalde Dansk Folkeparti for et midterparti svarer til at kalde min håndaske for en Fjällræv.«

»Kære partifæller,« lød det igen og igen. »Jeg vil sige det lige ud. Jeg kan slå Anders Fogh. Jeg kan ikke gør det alene. Men sammen kan vi gøre Socialdemokraterne til en stærk enhed.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.