Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

»Jeg kan ikke forestille mig, jeg nogensinde får lyst til sex«

Hanne er 23 år. Hun ligner de fleste unge, men adskiller sig på et punkt: Hun har ingen sexlyst. Fra sofaen i sin lejlighed på Nørrebro fortæller hun her om et liv uden sex.

Hanne er inden for de senere år blevet klar over, at hun er aseksuel, og at der findes en gruppe af mennesker, der har det ligesom hende.
Hanne er inden for de senere år blevet klar over, at hun er aseksuel, og at der findes en gruppe af mennesker, der har det ligesom hende.

»Mit navn er Hanne, jeg er 23 år, og jeg er aseksuel. Det lyder næsten som en tilståelse, men jeg er ikke flov - tværtimod er jeg meget afklaret med min seksualitet.

Jeg har vidst hele livet, at jeg hverken tændte på mænd eller kvinder. Men først inden for de seneste par år er jeg blevet klar over, at der findes en større gruppe, som har det ligesom mig. De aseksuelle. Det har betydet meget for mig at få sat en etiket på, hvad jeg er. Hvis nogen spørger mig i dag, hvorfor jeg ingen kæreste har, kan jeg svare dem, at jeg er aseksuel. Tidligere kunne jeg ikke give et ordentligt svar.

En overgang troede hele min efterskole eksempelvis, at jeg var lesbisk, fordi jeg aldrig havde haft en kæreste. Og jeg kunne ikke engang sige dem imod, for jeg anede ikke selv, hvad jeg var til. Det var ret ubehageligt.

I dag taler jeg gerne om min seksualitet, hvis nogen spørger mig. Min mor og flere familiemedlemmer ved, at jeg er aseksuel og bakker op om det. Men det er ikke noget, jeg selv bringer på bane.

Jeg har nemlig prøvet flere gange, at folk ikke tror på mig og siger »du har nok bare ikke mødt den rette endnu« eller »bare vent, om et par år er det dig, der hiver fyre med hjem.«

Hver gang må jeg sige fra og forklare, at jeg er noget, der hedder aseksuel. Men det tager de ikke rigtigt alvorligt, for de forstår det ikke. Det er ret frustrerende.

Parforhold uden sex

De fleste aseksuelle har en drøm om at finde en partner, som de kan leve sammen med uden at have sex. Sådan har jeg det ikke. Jeg har ikke lyst til at få en kæreste lige nu, men det er muligt, jeg ændrer mening, hvis jeg en dag møder den rigtige. Til gengæld kan jeg ikke forestille mig, at jeg nogensinde får lyst til at dyrke sex. Alene tanken frastøder mig.

Jeg har læst flere steder på nettet, at mange aseksuelle går i seng med deres partner, fordi de ved, det betyder meget for ham eller hende. Så ligger de og tænker på aftensmaden og den slags, mens de har sex. Det, synes jeg, er fint, hvis de ikke har noget imod det, men jeg kunne aldrig drømme om det.«

Hanne ønsker ikke sit efternavn oplyst i artiklen. Navnet er redaktionen bekendt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.