Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Ikke flere olie-fugle på Anholt

Søværnet spejder efter olieforurening ved Anholt.

Skov- og Naturforvaltningen havde mandag eftermiddag ikke fundet flere olietilsølede fugle på Anholts kyster, end de 130, hovedsageligt ænder, som lørdag blev observeret. Så der er næppe tale om en stor forurening, siger vildkonsulent Ivar Høst.

Søværnet tog lørdag prøver af en olieplet 10 sømil nordøst for Kattegatøen, men havde mandag eftermiddag under overflyvninger ikke fundet nogen større forurening.

Endnu afventer søværnet dog observationer fra en passerende satellit. En større forurening kan teoretisk set skjule sig under havoverfladen, oplyser vagthavende i Søværnets Operative Kommando.

De fleste af de ramte fugle er sortænder og fløjlsænder, som der i forvejen er en god bestand af. Fuglene er endnu for livlige til at komme på skudhold af. Men de bliver aflivet onsdag, fordi det er synd at forsøge at rense dem.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.