Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Homoseksuelle skal kunne adoptere

Der tegner sig et flertal, når Folketinget i morgen skal førstebehandle forslag, som vil tillade homoseksuelle par at adoptere.

Et flertal på Christiansborg er klar til at give homoseksuelle, som lever i registreret parforhold, ret til at adoptere, erfarer TV 2 | Nyhederne.

Regeringen har hidtil afvist forslaget, men nu vil en mindre flok venstrefolk stemme for på morgendagens afstemning. Derved vil regeringen komme i mindretal.

Venstrefolkene, som vil stemme for forslaget, er Karsten Lauritzen, Michael Aastrup Jensen, Karen Ellemann, Malou Aamund, Gitte Lillelund Bech og Ellen Trane Nørby.

»Der vil være en stor del af folketingsgruppen, der stemmer nej til forslaget, men der vil også være en lille gruppe, der stemmer ja«, lyder det ifølge Politiken.dk fra Gitte Lillelund Bech.

»Vi synes, at der skal være en ligestilling her. I bund og grund tror vi, at børn har bedst af at vokse op i en familie, uanset om den er homoseksuel og heteroseksuel, frem for at vokse op på et børnehjem«.

Da forslaget sidst var oppe i 2006 stemte et samlet Venstre imod med den begrundelse, at man frygtede, at afsenderlandende ville lukke for al adoption til Danmark, og dermed skade heteroseksuelles muligheder for adoption.

Nyere svenske undersøgelser viser, at lovgivningen ikke skaber komplikationer mellem giver- og modtagerland. Selv om forslaget bliver vedtaget, vil det dog stadig være op til afsenderlandende at afgøre, om de vil acceptere homoseksuelle adoptanter.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.