Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Hitliste med gode skoler i København

Skoler med mange to-sprogede elever i København klarer sig godt, viser hidtil hemmeligholdte tal fra den internationale PISA-undersøgelse.

PISA-undersøgelsen sætter nu ikke blot navne på de københavnske skoler, der har de bedst læsende elever.

Undersøgelsen viser også, hvilke skoler, der er bedst til at løfte elevernes niveau.

Det viser en hidtil hemmeligholdt udgave af den københavnske PISA-undersøgelse, som DR

Københavns Radio har fået aktindsigt i.

På Top 5 over de skoler, der har størst succes med undervisningen er - i alfabetisk orden - Copenhagen Euro School, DIA Privatskole, Frederikssundsvejens Skole, Kildevældsskolen og Øster Farimagsgades Skole.

Den københavnske PISA-undersøgelse har vurderet, hvor gode skolerne er til at undervise, når man tager hensyn til, hvilke elever de har. Altså hvilke sociale forhold børnene kommer fra, forældrenes indkomst, uddannelse og beskæftigelse, elevernes modersmål og antallet af søskende.

På listen over de mest succesrige skoler finder man flere skoler, hvor et flertal af eleverne er to-sprogede, oplyser Københavns Radio.

Frederikssundsvejens Skole har 80 procent to-sprogede elever fra 20 forskellige lande og Top 5-placeringen kommer bag på skolens leder, Bjarke Huss.

- Det er vi da meget stolte over, at vi skulle ligge så flot, siger Bjarke Huus.

Han mener, at skolen ligger så godt placeret, fordi man underviser eleverne ud fra det niveau, de er på.

Den Islamiske Arabiske skole på Nørrebro, DIA-Privatskole er også havnet på listen over succesrige skoler. De 400 elever er alle to-sprogede, 60 procent af dem har arbejdsløse forældre, og mange kommer fra socialt belastede boligområder.

Skolens leder, Mohammad Khatib forklarer Top

5-placeringen med, at skolen gør meget for at få eleverne til at føle sig trygge og hjemme på skolen.

- Hvis de har det godt psykisk, hvis de trives godt i skolen, så er det helt sikkert, det afspejles på deres faglige niveau, siger Mohammad Khatib.

Allerede fra børnehaveklassen laver børnene flere gange om året mad og overnatter på skolen sammen med lærerne. Det første år tager børnehaveklassen hver uge på rundtur og besøger børnenes forældre og skolen har ansat en socialrådgiver, der sidder parat til at løse elevernes problemer i hjemmet.

- Det er en utrolig stor aflastning for lærerne, så man kan koncentrere sig bedre om at forberede og udføre sin undervisning, fortæller Peter Abdullah Følle, der er lærer på DIA-skolen.

Den københavnske PISA-undersøgelse har også sat navne på de skoler, hvor man finder de bedst

læsende elever. De er på Ingrid Jespersens Skole, Mariendal Friskole, Sct. Annæ Gymnasium og Sct.

Petri Skole.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.