Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Grænsebutikker i ledtog med storsmuglere

SKAT mistænker butikkerne syd for grænsen for at medvirke til smugleri.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Chefen for SKATs smuglerikontrol ved den dansk-tyske grænse mistænker butikker syd for grænsen for at stå i ledtog med storsmuglere.

Det siger funktionschef Carl Andersen fra Toldcenter Sydjylland til DR Syd.

Den aktuelle anledning er en sag fra i tirsdags. Da blev en 49-årig tysker afsløret med næsten 50.000 dåseøl og 2376 sodavand i den lastbil med anhænger, en særlig politi- og toldgruppe standsede ved

grænsen i Padborg.

Smugleren fik at vide, at han først ville få køretøj og last udleveret, hvis han - i kontanter - betalte 100.000 kr.

Funktionschef Carl Andersen siger, at der kom nogle personer fra den grænsebutik, hvor varerne var købt, og lagde beløbet på bordet i kontanter i både danske kroner og euro.

Og sådan som pengene blev leveret, så det ud til, at man havde tømt alle kasseapparater i grænsebutikken.

SKAT vil nu bede tysk toldvæsen kigge de pågældende grænsebutikker nærmere efter i sømmene. De konkrete sager vedrører to forskellige grænsebutikker.

Kilde: DR Syd

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.