Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Færøsk folketingsmandat fuldgyldigt medlem af færøudvalg

Folketingets særlige færø-udvalg, der følger udviklingen i spørgsmålet om færøsk selvstyre, kan for første gang vente at få et fuldgyldigt færøsk medlem. Hidtil har de færøske folketingsmedlemmer kun haft observatørstatus.

Færøernes ene nyvalgte repræsentant til det danske folketing - Lisbeth L. Petersen fra Sambandspartiet, der går ind for et færøsk tilhørsforhold til Danmark - har besluttet at blive fuldgyldigt medlem af udvalget.

Færøudvalget blev stiftet for løbende at informere Folketinget om suverænitetsforhandlingerne mellem den danske regering og Færøernes landstyre.

- Jeg vil gerne være i de udvalg i det danske Folketing, der har noget med Færøerne at gøre. Og jeg vil være fuldgyldigt medlem, sagde Lisbeth L. Petersen, i aftes til færøsk tv.

Færøernes anden nyvalgte repræsentant i Folketinget - republikaneren Høgni Hoydal - ønsker ikke være en del af Færøudvalget. Høgni Hoydal, der er landsstyremand for selvstyre, erstattes i det danske Folketing foreløbig af sin suppleant Tórbjørn Jacobsen. Til Færøernes fjernsyn siger Tórbjørn Jacobsen, at han vil ikke indgå i nogle udvalg i det danske Folketing.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.