Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

En kvart million under fattigdomsgrænse

På fem år er 55.000 flere danskere kommet under OECD's fattigdomsgrænse. Nu har godt en kvart million danskere højst 250 kroner om dagen efter skat.

55.000 danskere er på fem år havnet under fattigdomsgrænsen med højst 250 kroner daglig efter skat, som grænsen defineres af de vestlige landes økonomiske samarbejdsorganisation, OECD. Dermed lever over en kvart million danskere under grænsen.

Det skriver dagbladet Politiken om en analyse fra AE-Rådet (før Arbejderbevægelsens Erhvervsråd). Hver fjerde har levet under fattigdomsgrænsen i mindst tre år.

De flere langtidsfattige bekymrer Finn Kenneth Hansen fra Center for Alternativ Samfundsanalyse (CASA).

- Måske kan man klare sig et enkelt år i fattigdom, men ligger man der i over tre år i træk, begynder man at mærke afsavn. Så forlænger lånene sig, børnene kan ikke komme på udflugter med skolen, møblerne forfalder. Og det er der, fattigdom virkelig viser sig, siger han.

Regeringen har afvist oppositionens ønske om en officiel fattigdomsgrænse. AE-Rådet har arbejdet med definitionen, som Det Økonomiske Råd og OECD bruger. Her bestemmes fattigdomsgrænsen efter befolkningens indtægter. I Danmark er man relativt fattig, hvis man som enlig lever for mindre end 7500 kroner om måneden efter skat.

- Det er relativt, for de er ikke fattige i forhold til dem i Afrika. Men de har så meget mindre og færre muligheder end den gængse dansker, at det er vanskeligt for dem at leve et liv, som man lever det i Danmark, forklarer AE-Rådets direktør, Lars Andersen.

Ifølge AE-Rådet er andelen af kontanthjælpsmodtagere under fattigdomsgrænsen steget fra 20 procent til 30 procent siden 2001.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.