Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Eksperter uenige om sexarbejderes fremtid

Prostituerede skal have bedre forhold i Danmark. Men eksperter er uenige om, hvorvidt kriminalisering eller legalisering bedst hjælper kvinderne.

Prostituerede i Danmark savner rettigheder på lige fod med andre erhverv. Men eksperter har store etiske og menneskelige bekymringer på vegne af de prostituerede og kan ikke blive enige om, hvorvidt det er bedre at forbyde prostitution eller ej. Sådan lød diskussionen i dag, da prostituerede, forskere og meningsdannere diskuterede kriminalisering af sexkøb på Københavns Universitet.

Blandt oplægsholderne var sexarbejder og formand for Sexarbejdernes Interesse Organisation (SIO), Sus, som ønsker at være anonym. Hun er fortaler for en målrettet legalisering af prostitution, fordi hun mener, det vil forbedre sexarbejdernes forhold.

- Vi er mest udsat, fordi vi ingen rettigheder har. Vi behandles ikke som mennesker med et regulært arbejde. Vi skal værge os i mod politi og myndigheder hele tiden, siger Sus.

Akademisk medarbejder i Kvinderådet, Majken Lundberg, mener ikke, at prostitution kan sidestilled med andre erhverv.

- I regeringens handlingsplan opremses nogle negative sociale, psykiske og fysiske konsekvenser på området for kvinderne. Vi var vidne til et panel af prostituerede, der havde gode erfaringer med prostitution. Der manglede fuldstændig den anden gren af prostituerede, som fortæller om de negative oplevelser, de har haft i prostitution, siger hun til Ritzau.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.