Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Dansk forsker angrebet af isbjørn

Kollega måtte skyde isbjørn, da den overfaldt arkæolog Jens Fog Jensen under feltstudier i Grønland lørdag.

Den danske arkæolog Jens Fog Jensen blev lørdag overfaldet af en isbjørn under feltstudier i det nordøstlige Grønland.

Jens Fog Jensen blev bidt af bjørnen flere steder på kroppen, inden hans kollega, forskningsprofessor Bjarne Grønnow, fik skudt og dræbt bjørnen.

- Det gik så stærkt, så jeg nåede ikke at tænke ret meget. Men det er klart, at bagefter er man da lidt chokeret, siger Jens Fog Jensen.

Han er nu hjemme i Danmark, hvor han skal komme sig ovenpå isbjørneangrebet.

Bjørnen, der overfaldt Jens Fog Jensen, var kommet ganske tæt på forskerne. De forsøgte at skræmme den væk, men i stedet gik den til angreb og væltede Jens Fog Jensen omkuld.

- Jeg ligger på ryggen og har bjørnen ovenpå mig. Jeg prøver på at sparke den i hovedet og prøver på at holde den væk. Den bider mig i lårene og armene. Jeg råber til min kollega Bjarne, der er kommet til, at han skal skyde den. Og så skyder han den, fortæller Jens Fog Jensen.

Bjarne Grønnow rammer bjørnen i panden på cirka 10 meters afstand og skyder den efterfølgende også i halsen. Den er dræbt på stedet.

Bjørnen var på størrelse med Jens Fog Jensen, og de to forskere har efterfølgende fået at vide, at der var tale om en unge på cirka to år.

- Det var heldigt, det var en ung bjørn. Havde det været en voksen bjørn, så havde den nok slået mig ihjel på stedet, siger Jens Fog Jensen.

Skindet fra isbjørnen vil blive afleveret til det grønlandske selvstyre. Det er forbudt at skyde isbjørne, og forskerne har derfor skullet dokumentere, at det er sket i nødværge.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.