Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Danmark i nordisk enegang om lavalder

Med en kriminel lavalder på 14 år kommer Danmark i selskab med en række østeuropæiske lande samt Tyskland, Østrig og Spanien.

Hvis regeringen får gennemført forslaget om at sænke den kriminelle lavalder, forlader vi gruppen med andre nordiske lande. Til gengæld kommer Danmark i selskab med lande som Bulgarien, Rumænien, Tyskland og Østrig.

I en lang række især østeuropæiske lande straffes 14-årige, men i Sverige, Finland og Norge er grænsen sat ved 15 år.

Enkelte europæiske lande har en højere kriminel lavalder, mens den omvendt er nede på 10 år i England, Wales og Nordirland, oplyser John Hatting, der er formand for socialrådgivere, pædagoger og andre civilt ansatte i Kriminalforsorgen.

Han mener, at den angelsaksiske tradition kan forklares med et "mere kynisk menneskesyn", hvor straf og konsekvens står centralt.

Formanden er modstander af regeringens forslag og kalder det barokt.

Samtidig kritiserer John Hatting, at justitsminister Brian Mikkelsen (K) har taget FN til indtægt for ændringen.

- Forslaget går stik imod FN's anbefalinger, siger John Hatting.

Han mener, at justitsministeren som minimum må være "umanerligt dårligt informeret" om FN's anbefalinger.

Socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup har nu kaldt både statsministeren og justitsministeren i samråd for at konfrontere dem med deres udlægning af FN's anbefalinger.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.