Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Brian M. afviser fejl i Broe-sag

Det danske system har handlet helt efter bogen, lød det fra justitsministeren i et samråd om udleveringen af Camilla Broe.

Den narkosigtede Camilla Broe.
Den narkosigtede Camilla Broe.
Mens anklagerne mod den narkosigtede danske kvinde, Camilla Broe, i øjeblikket hænger i luften i Florida - og afventer hvorvidt sagens forældelse skal vurderes på ny - blev anklagerne mod justitsministeriet og den tidligere justitsminister Lene Espersen (K) onsdag luftet på Christiansborg, da den nuværende justitsminister Brian Mikkelsen var indkaldt i samråd.

Igennem den senere tid har der været spekulationer om, hvorvidt den 42-årige danske kvinde fungerer som en prøveklud for de danske myndigheder i sager om udlevering. Men det er resultatet af en række misforståelser - og der er intet hold i sagen, understregede ministeren.

- Der er ikke fra dansk side lagt pres på amerikanerne for at få dem til at anmode Camilla Broe udleveret. Der er intet, der tyder på det i retsbogen, og hvad skulle formålet have været fra danske myndigheders side, sagde han og fortsatte:

- Udleveringen blev truffet efter modtagelsen af amerikanernes anmodning og ud fra juridiske overvejelser. De danske myndigheder har handlet helt i overensstemmelse med loven, fastslog Brian Mikkelsen.

Kritikken fra oppositionen - med socialdemokraternes retsordfører Karen Hækkerup i spidsen - er blandt andet også gået på, at justitsministeriet ikke har undersøgt spørgsmålet om sagens forældelse grundigt nok.

Den kritik er især blevet rejst, efter en føderal dommer i Florida i sidste uge vurderede, at sagen mod Camilla Broe er forældet efter amerikansk ret, til trods for at det amerikanske justitsministerium over for de danske myndigheder har afvist, at sagen skulle være forældet.

Den amerikanske anklagemyndighed har frem til onsdag til at appellere dommerens afgørelse - og ifølge Brian Mikkelsen har den amerikanske ambassade i Danmark allerede oplyst, at sagen vil blive appelleret, så en højere retsinstans i Florida nu skal vurdere forældelsesspørgsmålet på ny.

Men den del af sagen skal holdes adskilt fra den danske, påpegede Brian Mikkelsen i samrådet.

- Det er overordentlig svært, for ikke at sige umuligt, for danske myndigheder og domstole at vurdere spørgsmålet om forældelse ud fra lovpraksis i et andet land. Vi har haft tillid til de amerikanske erklæringer i sagen, og hvis det nu viser sig, at sagen er forældet, så er der sket en stor beklagelig fejl hos de amerikanske myndigheder, lød det fra ministeren.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.