Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bombespøg bliver dyr

Manden, der i spøg truede med en bombe mod kronprinsparrets fly, kan se frem til en regning fra SAS. Han var ked af det, siger politiet.

Kronprinsparret er kommet til USA trods bombetruslen - dens afsender kom ikke med flyet. Arkivfoto: Keld Navntoft
Kronprinsparret er kommet til USA trods bombetruslen - dens afsender kom ikke med flyet. Arkivfoto: Keld Navntoft

- Det er sgu godt, alle de sikkerhedsfolk ikke har opdaget bomben i min bagage.

Bemærkningen, sagt i spøg, bliver dyr for manden bag den, idet den forårsagede stor opstandelse og forsinkelse af kronprinsparrets fly fra København til Chigago i går eftermiddags. Bemærkningen blev overhørt af sikkerhedsfolk i lufthavnen i Kastrup, som straks alarmerede kronprinsparrets livvagter.

Den faldt, netop som de royale skulle til at gå om bord i flyet. Sikkerhedsfolkene tog ingen chancer og førte Frederik og Mary til lufthavnens kongeværelse, mens flyet blev undersøgt af bombehunde. Det kostede en forsinkelse på et par timer.

- Ingen var vel i tvivl om, at der bare var tale om en dumsmart bemærkning. Men man kan ikke sende et fly i luften under de omstændigheder, siger den centrale vagtleder i Københavns Politi, Søren Wiborg.

Flykaptajnen ville ikke have manden om bord efter episoden. I stedet måtte han aflevere omkring 50.000 kr. i danske og udenlandske kontanter til politiet.

- Han har en ledende stilling i et stort firma, så der var intet unaturligt i, at han havde et sådant beløb på sig. Vi har beslaglagt dem, fordi vi erfaringsmæssigt ved, at SAS vil fremsætte et erstatningskrav, simpelthen for at forhindre at den slags skal brede sig. Beløbet bliver i givet fald et første afdrag, siger Søren Wiborg og tilføjer, at manden ikke protesterede.

- Han var bare ked af det, siger vagtlederen.

I stedet for flyet til Chicago måtte den uheldige chef tage toget hjem til Århus.

Politiet sigter ham for forstyrrelse af offentlige transportmidler, hvilket kan udløse en bøde og endda fængsel.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.