Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bander kræver beskyttelsespenge

De hårdkogte indvandrerbander har vokset sig større og stærkere og står bag de groveste former for kriminalitet. I nogle områder opkræver de beskyttelsespenge fra erhvervsdrivende.

De hårde, kriminelle indvandrerbander har taget rene mafia-metoder til sig og opkræver i nogle områder »beskyttelsespenge« fra lokale barer, restauranter og diskoteker. I forvejen er det kendt, at disse bander står bag udbredt narkohandel og presser rockerne på det lukrative marked for organiseret kriminalitet.

I fagforeningen 3F Hotel & Restauration har man set konkrete eksempler på folk, der er blevet udsat for den slags opkrævninger og trusler, fortæller næstformand Jan Mathisen.

»Vi ved, at det eksisterer, og at restauratører er blevet afkrævet beskyttelsespenge. Før var det rockerne, nu er det banderne. Det er i de områder, hvor man har den hårde vold og de hårde stoffer, at man også ser det her problem. Men folk er bange, og det er derfor, at problemet får lov til at forblive i det dunkle. Ingen restauratører eller dørmænd går ud og anmelder det, så er de færdige,« siger han.

Berlingske Tidende har talt med flere ejere af udskænkningssteder i Københavns-området, der har hørt om denne form for indkrævning af beskyttelsespenge. Typisk bliver ejerne opsøgt med et krav om penge for at holde uromagere væk. Falder pengene ikke, kan man forvente uanmeldt besøg af et »hærge-hold«.

Hos HORESTA Natteliv, der repræsenterer en række erhvervsdrivende i nattelivet, genkender formand Erik Bresling fænomenet, men han er i tvivl om, hvor stort omfanget er. Samme melding kommer fra Nørrebros Handelsforening. »Jeg har hørt om beskyttelsespenge, men folk tør ikke fortælle om det, fordi de er bange for følgerne,« siger formand Johnny Beyer.

Ifølge chefkriminalinspektør Frank Jensen fra Rigspolitiet har politiet kendskab til fænomenet, men der eksisterer ingen konkrete anmeldelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.

  • Business
  • Politiko
  • Nationalt
  • Globalt
  • Debat
  • Kultur
  • Livsstil
  • AOK
  • Shop
  • E-avis