Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bagger taler ud

Den bedrageridømte Stein Bagger deler for første gang sine tanker om at være danmarkshistoriens største økonomiske forbryder. Han omtaler sig selv om "psykopaten."

Han kalder sig selv psykopat. Den bedrageridømte Stein Bagger åbner for første gang op for sine tanker omkring de mange løgne, der sidste år førte til en dom på syv års fængsel for danmarkshistoriens største økonomiske forbydelse. Det skriver DR.

- Når du har løjet så meget, så muterer det, og så er det ikke til at komme ud af. Der er så meget at holde styr på og orkestrere oppe i hovedet, siger han.

Den tidligere direktør i IT Factory står i morgen frem med sin historie på DR1 i programmet 'Stein Bagger - Kan man stole på en løgner?

De mange løgne indrømmede han sidste år, da han i retten tilstod 61 forhold om økonomisk svindel for i alt 862 millioner kroner.

Det var blandt andet en jagt på anerkendelse, der sendte ham ud i det store bedrageri. Svindelen i IT Factory startede med, at han ville imponere bestyrelsesformand Asger Jensby.

- Han havde et cykelhold og var rigtig direktør fra det rigtige erhvervsliv. Han havde været i avisen. Jeg ved godt, at det lyder åndsvagt, men alligevel, siger Stein Bagger.

Bestyrelsesformanden skulle imponeres

Men bedrageriet var lige så meget drevet af en indre præstationsangst.

- Jeg følte pres - måske mere inde i mig selv. Jeg skulle præstere nogle ting, som jeg ikke kunne præstere. De resultater, jeg præsterede, var ok, men ikke gode nok i forhold til, hvad jeg troede, at omverdenen gerne ville have, og hvad jeg gerne ville vise, at jeg kunne, fortæller Stein Bagger.

Asger Jensbys underskrift blev forfalsket. Samtidig blev banker, leasingselskaber og revisorer ført bag lyset, mens kunstige leasingkontrakter blev fremstillet.

- Det var en frygtelig oplevelse at sætte sig ned og forfalske og træde over stregen. Det var en let løsning. Det var som at tisse i bukserne for at holde varmen. Til sidst var bukserne våde, og man gjorde det alligevel, siger Stein Bagger.

Konen lider

Kulminationen på flere års storsvindel blev en dramatisk flugt inovember 2008.Stein Bagger var på forlænget weekend med sin kone og et vennepar i Dubai. Da presset blev for stort flygtede han.
Hvad der lå til grund for afpresningenønsker Stein Bagger ikke at fortælle omi programmet.

Flugten sluttede med, at han meldte sig selv til politiet i en forstad til Los Angeles.

Han er særligked af at have sat sin datter og konen Anette Uttenthal i en vanskelig situation.
Hustruen betaler en prisen for hans gerninger, når hun møder folk på gaden.

- Min påstand er, at hun betaler en væsentlig større pris end mig. Det er jo hende, der går på gaden. Det er folk, der glor på hende. De kan ikke glo på mig. På et eller andet niveau repræsenterer hun jo mig, altså psykopaten, siger Stein Bagger.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.