Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Bacon forbudt på Visakort

En kunde ønskede et stykke bacon på sit betalingskort. Det måtte han ikke.

Bacon vækker følelser hos mange mennesker, men har du lyst til at gå rundt med et stykke i inderlommen, så glem det. Det er forbudt. I hvert fald, hvis bacon-stykket sidder på et Visa/Dankort.

Nykredit tilbyder ligesom mange andre banker deres kunder en mulighed for at designe deres egne betalingskort. Og meget går an, men ikke alt. Nykredit har netop afvist et billede af et stykke bacon, som en kunde ønskede at få præget på sit betalingskort, oplyser epn.

Pengeinstituttet henviser til de billedregler, som er udstukket af PBS. Her fremgår det, at billeder af kendte mennesker, billeder af nøgenhed og billeder, der kan virke provokerende eller anstødelige i nogle kulturer ikke vil blive optaget. Og bacon er som bekendt ikke en livret hos alle religioner.

- Det er korrekt, at vi har afvist billedet, fordi det ikke opfylder de regler, som vi og alle andre banker skal følge, når vi udsteder Visa/Dankort," bekræfter kommunikationsdirektør i Nykredit, Nels Petersen, overfor epn.dk.

Hverken PBS eller Nykredit, som vurderer omkring 1000 billeder om året, har dog ført statistik over, hvor mange billeder, der gennem årene er blevet diskvalificeret i fotokontrollen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.