Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

50 år siden Hans Hedtofts forlis

Gåden om, hvorfor det nye ishavsskib Hans Hedtoft i 1959 sank og tog 95 mennesker med sig, er aldrig opklaret.

På fredag er det præcis 50 år siden, at grønlandsskibet Hans Hedtoft forliste på sin jomfrurejse fra Julianehåb til København. Alle 95 ombordværende omkom. Men hvorfor det skete, har man aldrig fundet ud af.

I 2005 blev der opsat en mindeplade for de omkomne. I anledning af 50-års-dagen samles de efterladte ved mindepladen på Nordatlantens Brygge i København.

- For at mindes de omkomne - og i øvrigt være sammen med nogle, der deler og forstår vores sorg, siger Sandra Vinding. Hendes far var blandt ofrene. I 1999 var hun med til at danne Pårørendegruppen efter Hans Hedtofts forlis 1959.

Skibet var bygget, så det ikke kunne synke. I alle årene har forliset derfor været omgærdet af mystik. Der har været flere forsøg på at sætte en efterforskning i gang for at finde vraget af skibet, men sponsorerne er udeblevet, og gåden er fortsat uopklaret. Det eneste, der er fundet fra Hans Hedtoft er en redningskrans. Den drev i land i Island ni måneder efter forliset.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.